Du befinner dig just nu på Nodras stagingmiljö. Gå till nodra.se

Har du inget vatten?

Akut vattenavstängning

Vid en akut vattenläcka måste vi stänga av vattnet för kunna laga den trasiga vattenledningen. Vi försöker alltid att stänga av vattnet för så få boende som möjligt. Under avstängningen går det bra att hälla vatten i toaletten för att spola.

Planerad vattenavstängning

På grund av arbete på ledningsnätet måste vi ibland stänga av vattnet för boende och företag. Vi informerar om planerade avstängningar på vår webbplats under Driftinformation, via sms till registrerade mobilnummer på berörda adresser samt som pushnotis i vår app. I vissa fall lägger vi även en lapp i brevlådan. Om det är en längre avstängning så försöker vi att erbjuda vatten via brandpost eller vattentankar under avstängningen.

Driftinformation

Få driftinformation via sms

Ladda ner vår app

Vattentankar

Om vattnet kommer att vara avstängt under många timmar, försöker vi erbjuda berörda hushåll att få vatten antingen via en öppnad brandpost eller vattentankar. Information om detta publicerar vi i driftinformationen på vår webbplats. Ta med en hink eller annat kärl att fylla vatten i.

På vintern kan det vara svårt att ställa ut vattentankar på grund av att kranarna fryser. Tänk på att inte stänga av kranen på en öppen brandpost eller på en vattentank under vintern utan att låta kranen droppa lite.

Efter vattenavstängningen

När vattnet återkommer efter en avstängning kan det vara missfärgat, det är inte farligt och försvinner om du spolar i kranarna en stund. Undvik att tvätta dina kläder innan vattnet åter är klart. Öppna kranarna lite försiktigt efter avstängningen eftersom det kan finnas luft i ledningarna.

Kokrekommendationer

Om vi misstänker att vattnet är påverkat av bakterier, virus och parasiter så går vi ut med rekommendationer om att koka vattnet. Kokningen dödar mikroorganismer som bakterier, virus och parasiter. Vi meddelar kokrekommendationer via driftinformationen på vår webbplats, lapp i brevlådan, sms eller via lokal media.

Läs vad ska göra när du rekommenderas att koka ditt dricksvatten:

Kokrekommendationer

Dela sidan: