Du befinner dig just nu på Nodras stagingmiljö. Gå till nodra.se

Företagskort på returpunkterna

Alla företag och organisationer, privata och offentliga, inom eller utanför Norrköpings kommun, som vill använda Nodras returpunkter för att slänga avfall är välkomna att göra det genom att köpa ett företagskort.

Du som är privatperson och bor i annan kommun kan också köpa företagskort. För privatpersoner i Norrköpings kommun ingår kostnaden för besök på returpunkten via fastighetens avfallsabonnemang.

 • Få koll på ditt avfall

  Med våra företagskort får du förhoppningsvis en bättre uppfattning om hur mycket avfall ditt företag slänger på våra returpunkter. I våra företagskort ingår för varje stämpel max 3 m3 avfall. Genom att se hur många klipp ett besök genererar och hur ofta du behöver köpa ett nytt företagskort, kan du skapa dig en bättre bild av just ditt företags avfall.

 • Avfall kostar

  När ditt företag lämnar sitt företags avfall på våra returpunkter, så bekostas det i dag till största delen av privatpersonerna. Så vill vi såklart inte att det ska vara utan vi vill att ditt företag ska göra rätt för sig så att privatpersoner i Norrköpings kommun inte behöver bära kostnaderna för ditt företags avfall. Med företagskort kan du med gott samvete lämna avfallet från ditt företag på någon av våra returpunkter.

Så fungerar företagskortet

Företagskortet kostar 3200 kronor exklusive moms och ger då rätt till 10 besök på valfri returpunkt. Kortet ska visas upp för personalen så att de kan markera att du använt ett besök.

För ett besök på företagskortet gäller max 3 m³ avfall.

När du köper företagskort kan du lämna ditt verksamhetsavfall på valfri returpunkt. Vi har fem returpunkter inom Norrköpings kommun vilket gör att du så gott som varje dag kan hitta en öppen returpunkt någonstans i kommunen. När du anländer till returpunkten behöver du bara visa ditt företagskort för någon ur personalen på rampen, så är det sedan fritt fram att slänga ditt företags avfall. Du kan lämna mer avfall vid ett och samma tillfälle om du vill och använda fler besök på ditt företagskort.

Vill du som fastighetsägare till flerbostadshus erbjuda att transportera och lämna dina hyresgästers grovavfall och trädgårdsavfall på en returpunkt kan du göra det med företagskort.

Företagskortet är en värdehandling. Om du tappar bort ditt företagskort får du köpa ett nytt via beställningsformuläret på webbsidan, hos någon av våra returpunkter eller via vår kundservice. Nodra ersätter inte borttappade företagskort.

Köp företagskort

Företagskortet beställer du via formuläret nedan eller köper på någon av våra Returpunkter. Efter beställning kommer företagskortet att postas alternativt kvitteras ut i vår reception, beroende på hur kort många du beställer.

Vid frågor kontakta gärna vår kundservice.

Lämna avfall som företag

Företag får lämna Kyl & frys, Vitvaror samt Elavfall på våra returpunkter utan att använda ett besök på sitt företagskort. Detta avfall omfattas av producentansvar och hanteras av Elkretsen.

Företag får inte lämna alla typer av avfall som privatpersoner får lämna på returpunkterna.

Det här får företag inte lämna:

 • Asbest
 • Farligt avfall
 • Matolja och frityrolja

Läs mer om vad som gäller inom avfallshantering för dig som har ett företag.

Har du ett företag?

  Beställ företagskort

  Kontaktuppgifter
  Företagskort och fakturering
  Övrigt


  Dela sidan: